Hondensport

Met Fan en Abby beoefenen wij twee hondensporten actief. Dat is behendigheid en schapendrijven. Daarnaast zijn wij ook actief supporter van de frisbeegemeenschap in Nederland.

Behendigheid

IMG_5897

Behendigheid is onze eerste liefde. Het is een ontzettend leuke sport voor zowel baas als hond. De hond kan er zijn energie in kwijt en de baas is weer even met zijn luie kont van de bank af.
Hoewel je in de behendigheid heel erg veel bordercollies ziet kun je behendigheid met werkelijk ieder ras beoefenen. Bij mij in de trainingsgroep zit naast Abby, een labrador, een australian shepherd en een new foundlander. Buiten dat trainen bij onze club verschillende soorten herders (mechels, tervurens, enz.), een paar labradoodels, een hoop shelties, een markiesje, een pyrineese herder, twee boxers, en ga zo maar door.
Ikzelf ben begonnen bij Edugo in Roermond bij Peggy Vos en Bennie Vaasen. Edugo is ondertussen het kleinschalige trainen ontgroeid en is samen met Diana van Bree verdergegaan onder de naam Cum Laude agility training.
Voor meer informatie over behendigheid kun je het beste terecht op de pagina van stichting agilityclub:  www.agilityclub.nl

Schapendrijven

IMG_6456

Veel borders zullen hun hele leven goed door kunnen komen zonder ook maar een schaap gezien te hebben. Maar als je de mogelijkheid hebt zou ik zeker een keer gaan snuffelen. Er is niets mooier dan met je hond bezig te zijn en zijn oerinstincten aan het werk te zien.
Wij zijn vanaf januari 2012 in het bezit van een kleine groep Skudde-schapen. Fan helpt ons met de dagelijkse werkzaamheden zoals het hoeven kappen, in de kar laden, en zorgen dat we niet doodgedrukt worden als we met brokken de wei in lopen. Ook trainen wij met Fan bij onze schapen om hopelijk ooit wedstrijden te gaan lopen.
Op de site van bordercollie kennel Shamrock Fiels is heel veel informatie te vinden, wil je meer weten over het schapendrijven: http://www.bordercolliekennel.nl/schapendrijven.htm

Frisbee

5

Via Lette en Eric van From Lets Border zijn wij de frisbee ingerold. We hebben een periode met Abby getraind, maar ze drijft de frisbee te veel om het echt een succes te noemen. Omdat wij echter al verschillende wedstrijden zijn afgelopen en via de FLB-kennel een hoop mensen hebben leren kennen, hebben wij veel vrienden in de frisbee wereld. Wij zullen dus zeker met enige regelmaat te vinden zijn op wedstrijden en/of trainingen. Lute wil in de toekomst graag weer gaan frisbeen.

Wil je meer weten over de frisbee, bezoek dan de link van de Flying Freaks.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.