Voeding

21731_669244389846406_106172461125212068_n

Tegenwoordig hebben we wat betreft hondenvoeding bijna net zoveel keuze in merken, smaken en soorten als voor onze eigen tafel. Wij hebben ervoor gekozen om onze honden vers vlees te voeren. Naar ons idee is dit de meest natuurlijke wijze van voeding.
Sinds 2014 zijn wij verkooppunt van diverse merken vers vlees.

Zie voor ons assortiment onze website: fantastic-dogfood.nl

Als je kiest voor vers voeding zijn er twee verschillende soorten van voeding. KVV en BARF.
Voor allebei de voedingsmethodes geldt dat afwisseling belangrijk is. Zorg dat je per week minimaal 3 verschillende diersoorten voert (kip, rund en konijn bijvoorbeeld)

KVV staat voor Kant en klaar VersVoeding. In deze voeding zit alles wat de honden nodig hebben, handig verpakt in rollen of schijven. De fabrikanten kopen grote ladingen in van vlees (vaak hele karkassen met bot en al), ingewanden, groente en eventueel toevoegingen. Deze worden gemalen tot gehakt (sommige grover dan anderen) en worden dan gemengd. Als laatste rolt er een kant en klaar rolletje met vlees (of vis) uit. De meeste fabrikanten hebben meerdere smaken zodat je makkelijk kunt afwisselen.
Het voordeel van KVV is dat je er zelf niet veel moeite voor hoeft te doen. Je haalt een rolletje uit de diepvries voor de dag erna en hoppakee.
Het nadeel is dat je gebonden bent aan het aanbod en de samenstelling van de fabrikant.

BARF staat voor Bones And Raw Food. Oftewel, Botten en Rauw voedsel.  Binnen deze voedingsmethode krijgen de honden rauw vlees, vis, bot, eieren, gekookte groente, vruchten enz. De honden eten hierbij net zo gevarieerd als de mens en vaak eten ze wat groenten en fruit betreft met het gezin mee.
Belangrijk en niet te onderschatten bij deze voedingsmethode is de verhouding tussen verschillende voedingsmiddelen. Van de 100% voeding dient 50% vleesbot te zijn (dus bot met vlees erop), 20% spiervlees, 15% organen en 15% groentenmix. Het is dus, zeker in het begin, veel werken met lijstjes en schema’s totdat je het gevoel te pakken hebt.
Het grote voordeel van BARF is dat het puur natuur is. Je hond eet wat hij in de natuur ook zou eten. Daarnaast kun je zelf zien wat de hond eet, je hebt er zelf de volledige controle over. Vooral bij honden met allergie is dit heel erg prettig. Ook kun je, als je met meer mensen tegenlijk grote ladingen vlees inkoopt, heel goedkoop je honden eten geven.
Een groot nadeel is, en dat zullen jullie vast al wel gemerkt hebben in de beschrijving, het kost heel veel tijd en moeite om het onder de knie te krijgen. En een hele grote diepvries.
 

10171771_669244393179739_5377156911554512853_n

Voor meer informatie over BARF en KVV verwijs ik jullie graag naar de website van www.barfplaats.nl.

Wegens practische redenen voeren wij onze honden voornamelijk KVV. Als afwisseling geven wij ook Bones and Raw Food (Barf) in de vorm van runder- en schapensnippers, kippenekken en kipkarkassen en dergelijken, en gedroogd vers vlees als tussendoortje.

De foto’s op deze pagina tonen enkele producten uit ons BARF assortiment van Kivo.

 

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.