Fans eerste training shapendrijven

Posted on 09/04/2013 at 23:16 by Kim No Comment

Vandaag zijn we naar Karin de Haard geweest voor Fan haar eerste echte training schapendrijven. De hele weg was het regenachtig, maar eenmaal aangekomen bij de wei klaarde het op. Aan het einde van de les zagen we zelfs een voorzichtig zonnetje te voorschijn komen.

Fan heeft natuurlijk als pup verschillende keren mogen snuffelen bij de schaapjes, maar echt training heeft ze nog niet gehad. Omdat wij zelf ook nog maar beginners zijn wilden wij het goed aanpakken en met een ervaren trainer starten.
Fan blijkt, zoals wij al wisten, een natuurtalentje. Ze werkt in alle rust en laat zich door niets en niemand afleiden. Zelfs in een moeilijke situatie (schapen achter een houtwal) laat ze zich niet van de wijs brengen en zet rustig maar krachtig door. Een heerlijk hondje om mee te werken!
Een paar aandachtspuntjes. Ze werkt heel graag op de come bye en verkiest deze kant dan ook als ze eigenlijk away had moeten gaan. Hier zullen wij de komende weken op gaan trainen.
Fan blijkt ook maar weer een echt pappa’s kindje te zijn. Ze bracht zelfs de schapen naar Lute toe toen Karin met haar aan het trainen was. “Ik werk voor de baas!”
We zijn helemaal trots op onze kleine kruimel!

De filmpjes van haar eerste les staan op Fan’s video pagina.

Op het einde van de les ook nog even geknuffeld met Mate. Wat is dat toch een ontzettend lekker ding!

Leave a comment

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.