Uit het verleden

2012-4-29 TFFcup 012

Bizkit

Stamboomnaam: Geen stamboom
Ras: Golden Retriever x Heidewachtel
Kleur: choco
Geboortedatum: 2000
Overleden: 2013

Bizzy, onze kangaroo, onze vreetschuur, onze macho. Eigenlijk het hondje van Lute zijn ex, maar toe ze uit elkaar gingen in 2002 waren Beau en Biz al zo aan elkaar bverknocht dat ze de honden niet meer uit elkaar wilden halen. Gelukkig maar, want Biz heeft het altijd goed gehad bij ons. Hij was een echte reu, ook al had hij hier geen fysiek bewijs meer van. Hij moest altijd laten zien dat hij het mannetje was en was niet voorzichtig met het aangeven van zijn grenzen. Desondanks had hij niet vaak ruzie. Voor de pups was het een grote knuffelbeer. Zowel Abby als ook Fan konden over hem heen duikelen en aan zijn oren trekken zonder dat hij boos werd. En grommen, want dat deed hij veel en vaak, daar waren de dames al snel achter, dat was gewoon een beetje show.
Na de dood van Beau wisten wij dat Biz niet veel langer zou wachten. Hij werd in een keer een oude man. Na onze vakantie in Zeeland in oktober 2013 had hij moeite met in de auto springen, op de bank komen, hij was stram en stroef en gewoon op.

2012-4-29 TFFcup 024

Beau

Stamboomnaam: Geen stamboom
Ras: Labrador
Kleur: blond
Geboortedatum: 1999
Overleden: 2012

Beau was Lute zijn eerste hond. Hij heeft haar bij een broodfokker uit een schuur gehaald en er waren twee man voor nodig om haar onder de trekker uit te halen. Ze was toen al vier maanden oud en voorbestemd om de volgende fokteef te worden. Het heeft heel lang geduurd voordat ze vertrouwen had in mensen, en ze is heel haar leven een voorzichtig hondje geweest. Met veel geduld en liefde heeft Lute er een fantastische hond van kunnen maken. Zij was ook echt Lute zijn hond, waar Lute was was Beau. Ze was vriendelijk, makkelijk, vrolijk en altijd in voor een knuffel.
Beau heeft de prachtige leeftijd van 13 jaar mogen halen, voor een labrador zeker een grote prestatie. In deze 13 jaar heeft ze heel wat honden zien gaan en komen. Onze Abby en Fan heeft zij als pup mogen opvoeden en onze Bizkit is haar levenslange vriend geweest. Ze heeft ook nooit last gehad van haar gezondheid en heeft de dierenarts alleen gezien bij de jaarlijkse entingen. Tijdens een bezoek aan onze vrienden Lette en Eric (tevens fokker van Abby) in 2012 merkten wij dat Beau op was. Ze heeft een week lang pijn gehad nadat we een dag met haar naar het strand waren geweest, en dat konden we onze ouwe doos niet aandoen.

DSC_2398

Daan

Stamboomnaam: Aviva Daniel Andreas van de Blije Does
Ras: Schapendoes
Kleur: Zwart wit
Geboortedatum: 2003
Overleden: 2010

Daan was Kim haar eerste hondje. Daan was Daan, een dweil, een sok, een mafkees en een knuffel. Niet van Kim d’r zijde af te slaan. Van hondentaal had hij geen kaas gegeten, maar van mensen begreep hij des te meer. Kim heeft met Daan een aantal jaren behendigheid gedaan, maar Daan kon het niet opbrengen. Hij deed zijn best en was vrolijk, maar achteraf gezien speelde zijn gezondheid hem parten.
Met Daan heeft Kim ook de eerste stappen gemaakt in de wereld van het fokken. Hij heeft twee mooie nesten gehad bij Kennel van Wietsebas en bij Deerne Dartel. Helaas, want achteraf is gebleken dat de lijn van Daan (en Daan zelf) vol zat met problemen.
Daan kreeg op 5-jarige leeftijd (net na zijn tweede nest) een lichte epileptische aanval. Omdat wij wisten dat zijn overgrootvader aan een hersentumor zou zijn overleden zijn wij meteen naar de dierenarts gereden en hebben in Best een hersenscan laten maken. En onze angst werd werkelijkheid. Daan had een hersentumor ter grootte van een erwt op een locatie waar er medisch geen mogelijkheid was tot verwijderen. Levensverwachting? Drie tot zeven maanden. Daan heeft medicijnen gekregen om de epileptische aanvallen tegen te gaan, maar die hebben hem meer dan goed gedaan. Hij kreeg last van de ziekte van Cushing, werd dik en pafferig en verloor zijn haar.
Om het allemaal nog moeilijker te maken kreeg Daan op 7 jarige leeftijd last van zijn ademhaling. Bij de dierenarts werd een hartruisje ontdekt en we zijn meteen doorverwezen naar Venray om een echo te laten maken. Hier werd een erfelijke hartaandoening geconstateerd.
Ondanks de medicijnen en zijn stakende gezondheid bleef Daan altijd vrolijk en vriendelijk. Hij heeft de diagnose van de artsen overtroffen en heeft nog de leeftijd van 7 jaar mogen bereiken. Ik oktober 2010 hebben wij hem moeten laten gaan.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.